Yhteis-vaihtopiirroksia

Kuten piirroksesta voi huomata, korona-virus on aiheuttanut mietintää ja siitä on puhuttu paljon niin lasten kuin aikuisten kanssa. Virus on tullut mukaan niin piirroksiin kuin leikkeihinkin. Tätä asiaa käsitellään monella tapaa.
Tällaisia yhteispiirroksia meillä on innostuttu tekemään siskon lasten kanssa. Muistin tämän hauskan piirrosleikin lapsuudesta.
*Ideana on, että jokaisella osallistujalla on paperi, johon hän ensiksi piirtää jonkin yhden muodon. Kenenkään ei siis tarvitse määräänsä enempää odotella, kun kaikilla on paperit edessään. Osallistujia voi olla kahdesta useampaan. Eli tätä voi tehdä myös isommallakin porukalla.
(Alempana on esimerkkinä giffi-animaatiota, josta näkyy, kuinka piirros on edennyt vaihevaiheelta.)
*Sitten vaihdetaan paperia järjestyksessä aina samaan suuntaan, esim.myötäpäivään. Seuraava piirtäjä jatkaa piirrosta taas yhdellä mieleen tulevalla asialla. Meillä on sääntönä, että jos piirtää vaikka korvat, silmät, kädet, ym, niin silloin saa piirtää molemmat yhtä aikaa. Ja taas vaihdetaan paperia seuraavalle.
*Piirrosta jatketaan niin kauan, kuin huvittaa tai paperi on sopivasti täynnä.


Hauskaa tässä yhteis-vaihtopiirrosleikissä on se, että on yhteistä tekemistä ja sekä piirrosprosessi, että lopputulos on yllätyksellinen.


Yhteis-vaihtopiirroksia voi tehdä myös teeman mukaan

Jokainen osallistuja saa päättää omasta aloituksestaan millä teemalla mennään.
Alla olevissa teemallisissa vaihto-piirroksissa keksimme lisäksi piilottaa osallistujien nimet piirrosten sekaan. Piirtäjinä olivat; Kaisla, Korte ja iitu.Yhteis-vaihtopiirros animaatiot
Kommentit