Vanhan puisen toimistotuolin uudistus

Vanhan tuolin uusi asu.


Edellisessä postauksessa kerroin tehneeni dyykatusta 3,5cm:n paksuisesta vaahtomuovista liskon. Samaista vaahtomuovia päätyi vanhan, hienon puisen toimistotuolin kunnostukseen ja verhoiluun. En ole mikään verhoilun ammattilainen, vaan ihan kantapään kautta tekijä ja kokeilija. Voin siis kuvitella, että vaahtomuovi ei olisi ammattilaisen valinta vanhan tuolin uudeksi pehmusteeksi, mutta se oli materiaali, jota oli nyt sopivasti saatavilla. Onneksi tuoli ei siitä pilalle mene!

Tässä kuvasarja tuolin verhoilun vaiheista. Varsinaisia ohjeita en osaa antaa, mutta toivoakseni voit näistä kuvista ja selostuksista jotain vinkkiä saada. Näin mie sen tein:


Ruuvasin ensin irti tuolin selkänojan. Siinä taisi olla alkuperäiset talttapääruuvit paikoillaan. Piirsin tussilla selkänojan ääriviivat molemmilta puolilta uudelle kankaalle.Kankaan olen joskus vuosia sitten ostanut metritavarana konkurssimyynnistä.Kuvasin tuolin vanhan verhoilun joka kohdasta muistin tueksi, jotta osaisin asettaa ja naulata uuden kankaan suunnilleen samalla tavalla paikoilleen.Seuraavaksi oli vuorossa istuin osan vanhan päällisen irrotus. Käytin naulojen irrottamisen apuna lyijylasitöissä käytettävää työkalua (lepää puupenkillä). Tuolissa on myös alkuperäiset, ilmeisesti käsin taotut pienet leveäkantaiset naulat, jotka toki otin talteen uuelleen käyttöä varten.


 Vanha ja uusi pehmuste. Käytin vanhaa pehmustetta kaavana piirtäessäni muodon 3,5cm:n paksuiselle vaahtomuoville.


Tuolin istuinosan vanhasta päällisestä sain jäljennettyä kaavat uuden kankaan nurjalle puolelle. Niin kuin kuvasta näkyy, oli jo aikakin uusia tuolin asu. Hyvä, että vanha kangas pysyi enää kasassa.


Hioin hiekkapaperilla hieman tuolin käsinojia, jotka olivat nuhjaantuneet aivan tummiksi ja tahmaisiksi menneinä vuosikymmeninä. Hionta vaiheessa on hyvä käyttää hengityssuojainta ja pitää  toisella kädellä imuri lähellä imaisemassa pölyt saman tien pois.
Tuolin näkyvät puuosat on petsattu ruskeiksi, mutta en petsannut käsinojia tällä kertaa uudelleen.Tuolin uusi verhoilu paikoillaan. Tuolin istuinosa kuvattuna sivulta käsinojan juuresta. Tähänkin kohtaan naulasin alkuperäiset naulat, jotka ovat erilaiset kuin istuinosan pohjassa ja selkänojassa. Vanhan tuolin uusi arvoisensa asu selkäpuolelta. Sitten pyörähdys...

...ja edestä, kas näin! Ja niin tämän arvostetun ja vankkaa tekoa olevan tuolin elämä jatkuu edelleen aktiivisessa käytössä hamaan tulevaisuuteen asti! 💓Kommentit